Vecka 19+1


Nu är vi inne i vecka 19, och ja.. jag verkar ha det bra jag, för det finns inget att klaga på. Det är som vanligt. Magen blir lite jobbig mot kvällen, men det har och göra med att jag blir uppblåst, precis som innan.
Man känner sig gladare nu eftersom jag vet att den lille lever, för han var riktigt livlig i magen, och ALLT ser bra ut!! 
En sak jag upptäckt..jag får liggmärken nästintill direkt då jag legat/suttit ner eller lutat mig mot något. Så jag antar att jag måste vara lite svullen överallt?
Sen får man ont i fötterna om man gått mycket. Men det är klart, det händer saker i kroppen samt att jag lagt på mig en hel del kilon och det är ingenting jag är van vid att bära ( och för den delen inte vill vänja mig vid ).

Jag längtar tills magen syns ÄNNU mer, för visst kan man se den. Men jag tycker ändå inte att det är helt uppenbart att det är sonen som ligger där inne.
Kan tänkas att man kommer explodera om några veckor (?)

Orken och viljan säger emot varandra dagligen... men ändå orkar man med en hel del. Men efter en aktivitet så är det vila. Bara att laga mat kan ibland vara en utmaning. Tur man har mannen som under kommande svåra dagar får agera kock , städerska och personlig assistent.



__________________________________________________________________________


Kejsarsnitt vrs Vaginal förlossning ??


Abropå det som komma skall. Jag är inställd och VILL föda på det " naturliga " viset. Och med det menas inte utan bedövning, utan vaginalt.
Det finns en blogg jag läser där tjejen ifråga, utan någon speciell anledning (?) valt att göra kejsarsnitt, tiden är bokad och hon väntar på att dagen ska inträffa så hon får åka in och får sitt kejsarsnitt.

JAG däremot är rädd för kejsarsnitt!!! Jag vill inte göra det! Visst, skulle det behövas ett akut så är det inte direkt något jag kan göra åt, men jag vill inte. Jag vill vara med , fatta vad som händer och efter själva födandet få vår lille son på bröstet.

Sen har man ju även läst att det tar längre tid att återhämta sig med kejsarsnitt än med vaginal förlossning.
Och tiden efter födseln blir jobbigare eftersom man har ett sår mitt på magen.
Visst tiden efter en vaginal behöver ju inte vara en dans på rosor, men kroppen är ju anpassad för att någon ska komma ut där och kan återhämta sig .




/H

Roadtrip


Imorgon bär det av till självaste IKEA. Galet länge sen vi var dit nu. Det ska bli riktigt trevligt , och roligt att få shoppa!! Dock ska det inte bli mördarshopping utan mest små saker som ska inhandlas.
Jag blir ju GALEN på vår hall!!! Snacka om opraktiskt ställe!!! Så förhoppningsvis hittar vi det som faller oss i smaken så man kan få till några ändringar.


Jag har tjuvkikat på deras sida och hittat något jag vill ha, och där... självklart massa mil härifrån, finns passande typ som jag vill ha. Härligt!

Nu är det nästan bara 2 veckor kvar till bröllopet också.. ojoj!! Hur kan saker och ting gå så galet fort????
Men visst det är ju kanske bra. Det här året har man haft mycket att se fram emot.. bröllop.. och sen blir det G A L E T mycket shopping!! Barnvagn och massa sånt där roligt man ska införskaffa!! Men vissa barnsaker är ju en hel vetenskap!
Sen blir det en bebis som ska hoppa ut. Och jag hoppas att han vill komma i November och slippa gå över tiden och hålla på.



Ul


Idag var vi på Ul.. sjukt spännande och roligt!!! Fick flera bra kort på lillen i magen också.. KÄRLEK!!
Vi var inte helt ute och cyklade, BF är beräknat till den 22 November.. tidigare hade vi 23.. så ja.. ingen större skillnad. Annat än att vi är i vecka 19 + 0 IDAG och inte imorgon.

Självfallet kollade vi upp könet också.. och det blir en liten kille!!! Hiiiihiiiiii!! Och eftersom jag var på staden så kunde jag inte hålla mej, fick med mig en liten sak hem..:)


/H

Imorgon händer det!


                         

                                     ....Klockan 11.00 är det UL!!!!!!!!

Kärlek!!


Idag är det äntligen SOL!!! Underbart!! Idag var jag på staden och hade tårtprovning, jag och en av mina tärnor begav oss även för att hitta ett par skor. Omöjligt. Staden har för lite skoaffärer. Ja.. JAG sa det. Men imorgon fortsätter jakten på skorna, det fanns ju iallafall några möjliga kandidater.
Bröllopstårtan är beställd och betald!!!!
Och jag och Ubbe har suttit och planerat bröllopet, så nu är i princip allt färdigt.. om man inte ska säga att allt faktiskt är det.
Full koll på ekonomin och vad som ska ordnas, känns helt fantastiskt!! fick lite för-nerver nu när man satt och pratade och planerade det sista.. ojoj... snacka om att vara i blickfånget!!!

                                                                     
                                                                    Hiss eller Diss???

Jag hittade en bra sak, eller något som jag tror är en bra sak. Solen är ju inte helt på vår sida ännu och om man ska lyckas få en bränna så gäller det att bege sig så långt söderut som möjligt, eller så finns det fusk.
Min tanke var att få med mig en BUS hem.. istället upptäckte jag att det var en lite annan variant.
Det är samma princip.. MEN den sitter inte flera dagar i streck, utan den sitter kvar tills man duschar av sig med tvål och vatten. Inte helt dumt! Kan ju vara sjukt bra!! Hur många gånger har man inte velar slängt på sig ett par shorts eller en klänning... och upptäckt att hela världen blir bländad?? Då är det bara att smörja in sig... man blir brun, det sitter.. och ja.. man ser sådär härligt solkysst ut!!
Hör av mig när jag testat den mer.. ska även se om den är vattenfast eller hur situationen ser ut.. tanken är god.. så man får se om fröken diggar idén.



/H


U T S L A G E N !!


Gud vad jag varit trött idag!! Inte så konstigt med tanke på att vi kom hem nångång efter 2 igår. Men trevligt hade vi!! Trevligt  sällskap och god mat! hann inte vila någonting igår heller eftersom det var race på gitar hero på eftermiddagen hemma hos oss. Så det är inte alltför konstigt att jag är trött.. numera behövs ju massa vila.
Sen som toppen på i:et, kom smärtan efter volleybollmatchen. Märks att man inte är som man brukar vara.
Men vaddå, det är en HEL DEL extra kilon på denna kropp som jag icke är van vid.

Drömmar är det absolut knasigaste fenomen som finns!! För någon vecka sedan drömde jag att vi for in påförlossningen och vi födde vår bebis, i början kom en flicka ut. Och ja.. om man vaknade då, så skulle man ju nog kunna ana att det är en flicka där innne, MEN!! Sen efter en stund kommer barnmorskan och säger att det är en pojke (!!???). Jahaaa...
Och inatt drömde jag att vi var på ultraljuden.. den första sköterskan glömde bort att berätta vad det var för kön på barnet. Så jag och Ubbe fick kämpa för kung och fosterland för att komma in igen, och en sköterska skulle visa oss det i smyg... och då vaknar jag.

FAAAN! Men nu på tisdag, då HOPPAS jag verkligen att man kan få veta vad det är som gömmer sig i magen!!
Jag är så galet nyfiken, men jag försöker att inte tänka på det.. dagarna går så sakta då..

Neä, nu må man bestämma vad det ska bli för mat!

/H

Midsommar!


Och ingen sol!!
Fan! det är ju nu det ska vända!!
Igår spelade vi volleyboll och fyfan vad kul det var!! Dock är min högra arm och mina fötter döda. För det är klart att man ska spela barfota ffs!! Grymt roligt. Får hoppas att vädret tillåter fler trevliga sammankomster under sommaren.

Idag har jag knåpat ihop potatissallad, och det verkar gått bra.. inte sååå lätt när man inte har allt som behövs eller man vill ha i. Men nog fan ska den smaka, och sen har vi den ljuvliga västerbottenpajen!! Mmm!


/H

Vecka 18


Nu går vi in i en ny vecka- Igen! Tiden går galet fort, men det är ändå bra, då är man nära målet och allt det där jag ser fram emot.  Och jaja, tusen åsikter om det där.. Bla, bla bla och jag spydde 10000 ggr på alla kommentarer.
Ja, jag vet.. jag har hört talas om mycket. Men hur som haver så ser jag fram emot att själv få möta alla utmaningar och allt som rör kring att få barn. Sen är det blir jobbigt, det VET jag.
Men man måste få njuta, uppleva, testa och älska stunderna för det.

Och det är inte så kul att vara gravid som man kanske kan tro, man möter ständigt saker man inte FÅR, inte SKA, inte BÖR göra. Sjukt segt! Tackar gud för alkoholfri öl, för öl är gott.. och ibland blir man galet sugen! Och då kan man med gott och rent samvete ta sig en.. vilken tid det än må vara.
Däremot snus.. jag saknar snus, jag tycker om snus och jag vill ha snus.
I övrigt är allt som det ska, matlusten kom krypande igår och jag ÄLSKAR mat, precis som jag alltid gjort!
Ser redan nu fram emot lunch.. eller ja.. jag börjar se fram emot nästa måltid innan första trillat ner i magen..





/H

MAT!

                                  

Ojoj, ibland finns det INGET stopp i magen! Eller munnen, eller någon av alla organ som njuter när man äter god mat. Och igår fick jag till och med tillåtelse att äta vad jag vill.. för hallå.. jag är ju faktiskt gravid! FFS!
Så jag fick avnjuta en av mina passioner.... potatismos... 8 på kvällen...min potatismos!!

Om några timmar ska man få bege sig till föredetta grannarna på grillning, så jag håller tummarna för att solens ljuva strålar ska komma fram, och hålla sig framme ändå in till natten!





/H

Det är roligt hur saker och ting kan vara..


..Nu ligger jag i sängen medan mannen kikar på fotbollen.
När man är gravid så är man något utöver det vanliga, och det tror jag att alla som varit gravida eller som är gravida kan hålla med om. Gud vad man ändrar tycke om saker och ting!

Jag och Ubbe hade till exempel en kort diskussion om hur ful man är när man sover, och vi skrattade och jag tyckte att det var så sant och roligt.. jag går på toaletten.. och när jag kommer tillbaka är jag förbannad för att han sagt att jag är ful när jag sover (?) Haha, ja ni förstår livssituationerna. Tack gode gud så har man en förstående man.

Detsamma gäller det där med förlossning. För hur man än vänder och vrider på det så är det det man har i tankarna, eller kanske borde ha i tankarna. Ena dagen är jag hur pepp som helst och verkligen SER FRAM EMOT ATT SJÄLV FÅ ERFARA DET, medan jag den andra dan känner ångest över att jag ALDRIG någonsin kommer att klara denna oundvikliga situation.
Det är sjukt jobbigt att känna så, men det är kanske något som hör till och som säkert alla känt någongång, men... då gäller det bara att hålla tummarna för att man kommer att ha den förstnämda inställning när dagen väl är här.
Detsamma gäller ens storlek, ena dagen känner man ( jag ) mig fet som ett hus, medan jag den andra dan känner mig smal, och inte direkt kan se någon väsentlig skillnad på kroppen gentemot innan knodden fanns i magen.
Neä, man ska vara glad att man bara pendlar på det här viset som gravid, jag blir galen på mig själv ibland. Men man får en ganska bra inblick i hur manodepressiva människor har det, haha.


/H

Nu ere Söndagsmys!!


Jag och gubben är hemma igen efter lite egen tid och lugn tid. Självklart fick man bara skitväder!! usch!!!!!!!!
Men det var härligt ändå, bara ta det lugnt och inte göra nått man inte känner för.. Livskvalite!

I övrigt är allt bra,tiden går galet fort och vi är vecka 17 + 4 idag, vilken innebär att ultraljudet är galet nära!! Spännande spännande!
Jag mår bra och har som vanligt inget att klaga på... men nu är magen till och med synlig på morgonen, men som alltid störst mot kvällen.

Igår är första dagen på länge som man hann träffa folk! Hann träffa både brorsan syrran och kusinen.. riktigt trevligt!! Det är alltför sällan man träffar folk nuförtiden känns de som.


Neä, nu ska jag invänta kebabrullen och ta det lugnt innan man ska inta det nya veckan!

/H

He had it comin


Meeen!! Varför ska det envisas med regn, moln och kyla??? VA??
På Torsdag och Fredag hoppas jag iallafall att de blir fint eftersom jag är ledig då, men viktigast är det att de blir braväder veckan därpå när jag och mannen ska ha lite mini semester.



Igår var vi hos moffa och fikade en massa, fick till och med hem tårta.. farligt!! Än så länge har jag bara nallat 2 jordgubbar. Men alltså.. Jag är fan besatt av dom galet goda rödamonstren!! Jag skulle kunna LEVA på dom!!
Jag börjar undra om jag är ovanligt tjock, för många har frågat om det kanske är 2 där inne, eller om det bara är nått man säger kanske?
Hm ingen aning jag..
Men nu i slutet på månaden får man veta och visst vissa saker kan man inte göra nått åt, men jag skulle önska få börja med EN liten för att sen uttöka.
Sen är jag galet beroende av mat!! Innan jag fick en bebbe i magen så kunde man leva ett tag utan mat, nu är det som sagt varannan timme som magen ropar.

Neä, ut i regnet och sen en dusch!

Ledig dag..

 
Idag har jag varit ledig sen en helg med jobb..
Men det har inneburit att jag storhandlat, städat och tvättat... för ojoj.. det kändes verkligen som vi lagt det på hyllan. Tvättmaskinen kommer nog få gå några dagar innan tvättkorgen är slut.
Men det har även innefattat att skåpet med sorteringen blev slängt,pust å stånk!!
Det är något man borde göra oftare.
Och det kommer att ske oftare! Nu är det juni.. och jag har FOBI för matrester, sopor och allt sånt under sommartid. usch och fy. Det går så galet fort för dom där små äckliga flugorna att inta lägenheten och lukten, gah! Så en gång per dag må soporna ut!!

Men det är inte länge kvar till min första semester!! Wihoo!! From nästa Tisdag har jag några dagar som jag ska spendera med gubben och ha det bra. Så då får det fan ta och se till att det blir fint väder!!!
LÄNGTAR!!


Nu ska jag snart fara iväg med familjen till Moffa och fira han, då det är hans dag idag!
Dock går även dagen i sorgens tecken.. usch!!!


/H

Mm mm mm!


Idag var jag och fikade med Lea på stan, mycho trevligt!! Men det var inte så lätt att hitta ett ställe att fika på. Men till sist så hittade man ett ställe.
Jag var grymt sugen på öl, och det var tydligen mannen min med, som slog en pling och frågade om jag kunde köpa ut åt han- K Ö P A U T! INTE OKEJ... fniss!
Så jag begav mig på bolaget.. några öl till han och mig blev det, såklart hanna vänliga till mig, samt hannavänligt vin.

Men!! Eftersom jag inte får dricka alkohol förrän november/december så var jag bara tvungen att köpa en av de cider som finns nu, sommar sorterna. Den såg så god ut!!! Och den finns ju bara i sommar, sen kommer det en ny sort nästa sommar, så det gäller att passa på.
Så i mitt spritskåp finns det numera en cider som kommer att avnjutas i slutet av året. Mer ska det komma.

Snart ska jag hämta upp karln, vi ska köpa mängder med jordgubbar och åka hem och mysa!!


/H

Vecka 15


Ja, tiden går undan. Det finns väl inge direkt att säga, blev förbannad för att internet är helt åt helvete!! Man skriver nått och sen är det borta...Grr!

Jag har byx-problem, dom jag har är för små, men jag har ett par mjukisar och leggings som funkar finfint!! Och visst sommaren (närmar sig?) och man kommer kunna gå lättklädd, så änså länge är det ingen panik.
Men! Jag vill ha ett par baggy jeans för mammor!! Ska det vara så svårt??!! Jag är inte den första icke-kärring som ska få barn, och bara för att man är gravid borde man inte behöva se ut som trash eller köpa kläder som lägger på 20 kg.
Helt galet..

Vi har fått tid för ultraljud också- SPÄNNANDE!! Om 4 veckor... länge länge!! Jag som hoppades på att vi skulle få tid direkt vecka 18!! Men men, man må vara tålmodig, och hålla tummarna för att man kan se vad det är för kön, för jag är nyfiken!!!
Numera kan jag njuta av lukten vanilj igen!! <3 och idag köpte jag min älskade parfym och har sprayat ett sprut- Luktade ljuvligt!! * lycklig*

Däremot så återstår problemet om en uppblåst mage, som jag kallar det, mot kvällarna, vilket är enormt jobbigt eftersom man blir handlingsförlamad och less. Vet inte vad man ska göra åt det riktigt.



/H

Åh inte igen!

Att jag inte lär mig!! Jag MÅSTE äta varannan timme annars dör jag- P U N K T !!!!
Och idag jobbade jag kväll.. jag ät vid 6.................slutar 21..................... är hemma omkring 21.30.
Då kan man ju räkna hur många timmar det är.
Och det resulterade i att jag var as hungrig på vägen hem. Till råga på allt cyklade jag!! Ändå från Lugnvik till Valla, och tillbaka. Och hade inte fått mat på 4 timmar!!

Jag har fått i mig första matdosen, ska snart ut med doggsen, sen blir det mer mat!! Det är en hungrigjävel som är i magen!
Till råga på allt.. när man ändå är på G så att säga......... ONT i fötterna!! Jag klarar inte av att gå runt berget, cykla till och från jobbet OCH jobba på en och samma dag.


Neä, nu ska jag ut.. och sen ja... rensa kylen

/H

RSS 2.0