Ny vecka


Helgen har gått på tok för fort! Jag vet inte vad man har gjort. Jag lever i en egen bubbla som inte ger någon som helst lycka. HAHA! Okej, det var att överdriva.
Idag är det precis en vecka sen vi skulle haft en liten bebis hos oss. Visst, jag är ändå glad att vi hann ha Simon hos oss en helg innan bebisen kom och att vi slapp avbryta helgen för att åka in till förlossningen.
Men det är så förbaskat lesamt det här.

Hur ska man egentligen spendera dagarna när man inte har någon ork? Det finns inte så mycket mer att göra än att ligga i soffan och ta det lugnt egentligen.
Och man blir LESS på att ta det lugnt hela tiden.
Idag tänkte jag ta fram dammsugaren, och jag intalar mig att det är sista gången på länge för att bebisen kommer idag/ikväll/inatt/imorgonbitti.

Första advent


Åh nu är det äntligen "jul", eller ja.. allt som har med jul att göra är numera tillåtet!! Hihi.
Idag har vi tänt första ljuset och det är så mysigt!
Det är även julskyltning idag, men det blev så att jag stannar hemma. Familjen beger sig till staden efter träningen och min rygg är ond och det är för tungt för att jag ska känna att jag ska orka med allt det där.
Och det var så länge sen jag var på julskyltningen!! SÅ egentligen skulle jag vilja dit.

Inatt blev det klent med sömn, dock fick jag sovmorgon, så klev upp vid 9 och kände mig pigg. Nu börjar "piggheten" avta och man ska ta och vila i soffan.
Så jobbigt att inte ha nån ork och att man ska behöva ha ont. Visst, jag har ju inte direkt haft ont under graviditeten utan det har mest kommit nu dom sista dagarna, men ändå. Jobbigt att ha det så.


Gnäll


Åh nu är det inte lätt att vara jag. Vette tusan om jag gjort för mycket idag. Men slut är man, och samtidigt är man rastlös. Det är väl som att vara förlamad och ha fulla sinnet i bruk, minus ork.

Ont överallt och jag tror fan jag lagt på mig 100 kilo bara på en dag för nu är allt tungt, tungt, tungt, tung och jobbigt, jobbigt, jobbigt och man har ont, ont , ont överallt. ( inte den slags smärta som man längtar efter dock), utan typiska gravidsymtom.

Tog en sväng med Nelly och insåg att fasen vad ryggen börjar ta stryk, man måste spänna varje liten muskel som är baktill, eftersom muskulaturen framtill inte längre existerar, eller åtminstonde inte ger något effekt.
Som tur är ska jag få massage av mitt hjärta.

Nu ska man kika på Rikard sjöberg följt av idol.. till detta.. ja.. då måste jag väl införa lite onyttigt godis! Går ju inte tänka på figuren i min situation.

Pepparkakshus!


Åh i helgen ska vi pyssla ihop pepparkakshuset!! Supermysigt att få till det där ehm, tjusiga huset. Som på något vis aldrig blir speciellt tjusigt, men det ger en julkänsla.
Och ja.. för 2 år sen bakade vi huset själv, men insåg att detta var en engångsföreteelse... numera köper man färdigt paket så att HUSET åtminstonde är symmetriskt och ser ut som ett hus. Sen får ju garneringen bli som den blir.

                       

Hm, ja sådär skillad glasering kommer det inte vara på vårt kära hus. Hur faan lyckas människor åstakomma nått sånt fint? Här ska man vara glad att glasyren blir som man vill, varken för tjock eller för tunn och att helheten blir bra.
Familjen for till staden för att inskaffa skridskor och jag ska ta en sväng ut i kylan med lillan och sen slänga mig i soffan.

Over the world


Usch vad slut man är. Förstår inte var det är med dagarna alltså. Direkt på morgonen och på kvällarna då mår jag bra och är relativt pigg. Men dagarna. Fan jag känner mig som en levande död.
Detta sker väl mellan 11-17 som jag känner mig som en zombie.. plus/minus någon timma mer eller mindre. Och jag vet att det bara finns ett att göra- VILA.

Har varit och handlat idag med syrran och Angelica, och man fick lite go saker, tack!! <3
Fick även samtal ifrån min nya a-kassa.. suck, suck, suck! Visst just nu VERKAR det som om problemet ska vara ur världen. JAG skulle endast kontakta arbetsförmedlingen för att be dom skicka ett intyg gällande det program jag varit med i. Och ja.. vi frågar oss alla samma sak, VARFÖR BEHÖVER DOM HA DET FÖR ATT RÄKNA UT EN DAGPENNING??????????HELT ORELEVANT FÖR ALLA OSS MÄNNISKOR, FÖRUTOM KOMMUNAL.
Och VARFÖR har dom inte bett om det INNAN??
Visst, arbetsförmedlingen är väldigt lätta å ha och göra med, så det är inga problem, och min handläggare där är superbra på alla sätt och vis. Så jag oroar mig inte över det.
Däremot så är det med blandad lättnad och förtvivlan man sitter här.
Kommer verkligen KOMMUNAL kunna göra sitt jobb efter att dom fått de där 2 sakerna... eller kommer dom att "komma på" ytterligare saker som behövs.
Neä, dom är fan helt otroliga. MIN förra a-kassa kunde ha hanterat detta "problem" UTAN 5 dagars telefonkontakt till höger och vänster. DOM kunde minsann SJÄLVA ansöka om informationen från FÖRSÄKRINGSKASSAN och sen skulle det vara klart. PUNKT! Hur kommer det sig att inte KOMMUNAL kan göra och hantera ärenden på samma enkla, lätta och serviceminded sätt?

Jaja, man ska väl sluta tänka på det där.. finns inget JAG kan göra i dagsläget än att vänta ändå. Jag har gjort vad jag kan. Och får helt enkelt telefonterra dom på Måndag för att se om dom fått in papperen och göra ALLT för att få dom att skynda på det hela.

Och för er som inte vet. Det handlar inte om min föräldrapeng utan det här handlar om pengar som redan borde funnits på mitt konto- IDAG. Så därför jag är upprörd. Hade nästan varit lättare om det handlat om KOMMANDE pengar.. då hade man inte känt någon press att få detta ur världen lika fort.



Testat allt


Idag har jag faktiskt gjort nästan alla knep som folk påstår ska sätta igång förlossningen. Bebis har varit galet livlig idag och tidigare under dagen verkade det som om han antingen körde med knät eller armbågen i sidan för att försöka ta sig ut.

Så, promenader sägs ju ska sätta igång.. och ja.. hej, Hanna heter jag och jag har en hund. Vilket innebär att jag måste ut varje dag. Och jobbar karln så är det ju jag och hon som är hemma och jag som måste se till att hon både får göra ifrån sig och får gå en längre sväng. Visst det blir ju inte flera MIL såklart.. men ändå tillräckligt långa. Har nyss kommit in från första promenaden idag så det får man ju påstå är checkat för igångsättning.

Kanel ska enligt vissa kunna sätta igång så även pepparkakor... hm... pepparkakor vettetusan.. det har jag ätit som fan för att suget var så enormt, dock idag men under de senaste veckorna.
Kanel däremot har jag intagit.

Hallonbladstét är i magen..

Trappor.. hmm.. springa i trappor ska man nog inte tolka bokstavligen. Skulle aldrig få för mig att SPRINGA i trapporna med dessa extrakilona som belastar mina leder eller med en bebis mellan benen. Däremot så har vi en trappa till lägenheten.. och som sagt den går man varje dag, så och idag. Check!

Putsa fönster tänker jag då inte ge mig på.. det skulle behövas.. men nej. Jag varken vill eller orkar.

Och självfallet har jag vilat och ätit! Vilket är något självklart för den gravida kvinnan. Det skönaste och mest behövliga.


Så, vågar man hoppas att alla dessa myter som enligt så många ska sätta igång förlossningen, verkligen gör det.
Hm.. jadu, hoppas gör man ju såklart..
Här önskar jag att man kan få slänga iväg meddelande till nära och kära att något verkligen händer!


Neä..


.. Här behövs det nya julgardiner, pronto!
Det går bara inte att ha dom vi har nu. Okej, det går.. dom är hel...

Men i mina ögon är det så FEL!

Neä, man ska väl försöka sluta och tänka på detta och fokusera på annat. Snart är hemma pizzan klar!!Mmm!

Tjoflöjt


Har varit och uträttat en del ärenden så man är väl ganska slut. Eller ja.. jag var slut när jag vaknade.
Ringde till den där förbaskade a-kassan... alltså Kommunal.. vem fan vill vara medlem hos kommunal. Mindre kompetent personal har jag aldrig stött på.
Som tur var så skulle nu DOM kontakta min gamla a-kassa för att få dom där totalt oförståeliga uppgifterna. Så jag hoppas motta ett samtal inom närmsta timmen för att få klarhet.
Som situationen ser ut nu, bönar jag och ber om att aldrig, aldrig behöva ha med kommunals a-kassa att göra!
Fy fan, hur klarar sig dom stackarna som måste få sina pengar genom dom???

Idag har jag hängt upp 2 julapelsiner, luktar gott!
Har även planerat inför helgen då pepparkakshuset ska göras. Och det är julskyltning och annat som sker.
På Lördag ska man iväg på rajtantajtan en sväng.
Men jag hoppas ändå att det inte blir av något utav det.. utan att vi istället intagit läget på BB eller är på förlossningen. Vilket är en självklarhet!
Och det vore ju lättsammare om bebis kunde komma inatt och inte i helgen eftersom det är Simon helg.. och jaaaa, jag vet, det är inga problem. Alla vet att bebis kan komma närsomhelst och att allt löser sig.
Men man måste ju få tänka lite praktiskt också.

Neä, nu ska man väl göra nått eller ingenting och hoppas att man kan få ett givande liv snart = B E B I S!!

Vecka 41


                                    

           

                   




                              


Så nu har man "gått över tiden" för oss vanliga människor. Enligt erfaret folk så är vi på Bf+2. Enligt vår synpunkt har vi alltså gått över tänka tiden som var för 2 dagar sen.
Enligt dom kunniga har man gått över tiden när man PASSERAR vecka 42. Det vill säga bf+14...
Dock är jag inte lika less nu som jag var för någon vecka sen. Det kan ha och göra med att jag var sjuk och varken, kunde eller orkade göra någonting.


Nu är det svårt att inse att vi faktiskt kommer att ha en liten med oss snart. Det har varit så självklart, men för tillfället så känns det overkligt. Kan ha och göra med att man inte känner av något. Men det kan ju ändras fort!
Svårt att veta NÄR denna ändring ska ske bara.
Men just nu har jag ju en del jag ska göra, så han lär väl ploppa ut nu, bara för att det "inte passar".
Och visst fan skulle man bli glad, men då måste man ju skjuta upp problemen och det tycker jag inte om. Jag vill bli kvitt det så fort som möjligt så man slipper ägna tanke och energi på det.




                           
                   

Tada

             
Ännu en dag har snart gått. Fick trevligt sällskap imorse! Men gud vad jag gått och blivit morgontrött. Jag hade lätt kunnat legat där någon timma till. Hur skönt som helst!
Har ordnat med lite försäkringskasse samtal och a-kasse samtal idag, suck!!
Gud vad less jag är att jag bytte a-kassa.. vad strulit saker och ting kan vara.
Sen KAN JAG INTE för allt i världen förstå.. hur man kan få så olika svar från olika personer från samma arbetsplats? Ska inte varje människa som arbetar på ett ställe veta och kunna samma saker? Helt sjukt. Så det jag trodde skulle bli ett samtal blev bra många fler. För efter varje samtal var jag tvungen att göra ett nytt.
Till slut kom jag fram till en kvinna som verkade KUNNA sitt jobb. Istället för att sväva ut om alla tänkbara problem och lösningar så hade hon faktiskt en VETTIG, en som kan hjälpa mig med det problem jag behövde hjälp med. Hör och häpna... kvinnan jobbade på försäkringskassan!!
Och eftersom min nya a-kassa stänger så satans tidigt så måste jag ringa upp dom imorgon.. och jag ber till gud att dom inte ska se några problem gällande denna väldigt lätta, logiska och i MINA öron väldigt rätta lösning! För isåfall är problemet ur världen!

Inatt jobbat älsklingen natt så man får sova själv. Trist å sova själv! Har så galet förbaskat ont i skulderbladen/ övre ryggen. Vettefan vad jag hittat på... skulle behöva timvis med massage!
Och eftersom jag har en del ärenden jag vill få ur världen så hoppas jag faktiskt att lillen kan stanna i magen åtminstonde till imorgon, så man kan lösa allt INNAN.


Musse


Hur kommer det sig att jag lyckats glömma att lyssna på musik?
Klart, radio och tvn är ju igång för det mesta och Vh1- Smack, bra musik kanal. Men min musik!!

Radio spelar ju bara en massa skit.."nya, heta låtar" som man kan utantill efter en dag och som spelas om och om och om igen. Fy fan. Man får spatt!!
Har precis varit ute med sessan och kom på, IPOD! Satte på mig och gick. Nu är jag hemma men fortsätter att lyssna på min ljuva musik för den är ju så bra. Ja.. min musikstil alltså hehe.

Man blir så glad av musik och gud vad låtar kan väcka minnen till liv!
Man blir dans och sjung sugen.. och ja.. här sitter jag och sjunger lite Midnight oil för tillfället.
Och eftersom hörlurarna fyller öronen.. ja.. så hör jag inte hur det hela låter. Men bebis i magen och Nelly får sig en ljuvlig konsert!


Ojoj vad jag spelade sönder denna låt för några år sen! Och visst, den är sjukt bra! Går väl inte annat än älska helt enkelt


 


Bikinibrudar


Nu längtar jag tills magen är borta. Visst den kommer vara fulare än någonsin i början efter förlossningen, men det är jag redo på. Och hur konstigt vore det om den INTE var säckig och ful? Det har ju for the name of god legat en varelse där i några månader och bonat.

Sen kommer det där med att komma i form. Såg ett program igår där brudarna var allt annat än otränade, och tankarna kom igång.

                        - Kommer jag någonsin att se snygg ut i en bikini igen?

Såklart ska man ju tänka. Jag vet att första tiden inte kommer bestå av varken träning eller bantning av något slag, men för den delen inte bestå av socker och fett. Men jag längtar till man kan börja dra igång och träna och få se resultat. Bli en hot mama till beach 2011 (??). Är detta möjligt?
Kraven hos moi är att mina föredetta byxor ska sitta på mig som vanligt och vågen ska visa det den en gång gjorde ( kommer träningen igång så får den självfallet visa nått kilo till ) och såklart ska magen fastas till.

För fastän man hört från folk att dom tycker att alla kilon lagt sig på magen, så är detta inte sanningen gott folk. Visst, vissa har sämre tur och blir en kanonkula hela dom, medan jag fått det mesta på magen. Men min röv, lår, höfter, armar och haka är inte av samma karaktär som förr. Så det finns en hel del att jobba med framöver.

Och jag som är så emot dessa pulver/ drick dieter... kommer JAG kunna stå emot trycket?
Jag tror det.. men skulle det vara så att en massa eländiga kilon vägrar släppa... ja.. då tar man nog till alla medel.
Neä, det ska bli spännande och se hur man lyckas och ATT man lyckas.


Mys!


Jag kan lätt konstatera att vi har det mysigaste hemmet i Lugnvik! Man vaknar och omges av underbart ljus från alla rum, adventsljusstakar och julstjärnor!! Hur underbart som helst! Inte direkt många som börjat juldekorera i Lugnvik, Men då är det väl inte så många som antingen ska vara höggravid och fortfarande otymplig-orkeslös, föda barn eller vara en precis nybliven mamma när fenomenet egentligen äger rum.

På nått vis så tror jag att bebis kommer att komma 26-27. Och jag hoppas jag har rätt. Man har inte så mycket mer än gissningar kvar just nu!
De enda jag vore lite ledsen i ögat över är om jag måste bli igångsatt. Jag tror hellre att jag går 19 dagar och får möjlighet att berätta för Ubbe att det händer, höra av oss till alla.. än att få ett utsatt datum 18 dagar efter Bf.
Men jag vet att man inte kan bestämma alla scenarion i livet , och det är att gilla läget. Men lite önskedrömmar får man ju ha!!
Jag trodde inte att den lille skulle komma på just beräknade datumet. Och nu har jag som sagt slutat att  hoppas, hoppas, hoppas.. utan tänker bort det hela och hoppas att det får han att komma ut.
Idag blir det nog en lugnare dag än igår, men inget bestämt än. Ska se till att ha planer varje dag så att jag har nått att se framemot varje kväll, INTE , hoppas att han kanske kommer utan se framemot en fika eller annat trevligt.



THE day


Idag är alltså dagen, dagen då lillkillen är beräknad. Dock ser jag ingen skymt av honom ännu. Man får väl lugna sig med att det kan komma som en blixt från klarblå himmel ( värkar, vattnet går.. ). Jag tycker det är trist att dessa "förvärkar" aldrig kan ändra karaktär och bli smärtsamma odågor!
Men graviditeten går ju ut på det, man ska längta efter smärta! Varför skulle man annars genomlida 9 månader med en kanonkula mitt och frampå kroppen?

Men!! Jag har försökt att sluta tänka på att han snart kommer och att han KAN komma.. KAN-ordet. Fyfan.
Utan istället försöker jag fokusera på att ha saker att göra.
Idag blev det helt spontant bakning hos mammsen, kul överasskning på morgonkvisten, aningen framskjuten sådan också. Men nu har man massor med lussebullar hemma iallafall. Mums!
Har även strykit dom sista julgardinerna och bytt lite... ännu inte nöjd i köket. Vi skulle behöva ha nya gardiner dit, inget snack om saken. Men nu orkar jag inte ändra mer ( har inga fler gardiner att prova heller för den delen) utan nu får det vara som det är och man får höra om karln tycker att det duger eller om jag åker på smisk, hihi.

Så för tillfället är jag slut... inte så konstigt med tanke på att jag varit aktiv en hel dag... ska hoppa ner i ett bad tror jag och hoppas ( omedvetet ) att något kan hända nu under natten

Julbestyr


Idag fick jag klartecken från mitt hjärta att stryka julgardiner!! Åhh såmysigt det blev!! I år kör jag lite annorlunda, bruna gardiner i vardagsrummet och våra stjärnor.... för jag var ju TVUNGEN att sätta dit stjärnorna också.. så att man verkligen kunde se att det var jul.. hihi. Och det vart så varmt och mysigt!
Sovrummet är också pimpat, och även där var julstjärnan tvungen att åka upp..för inte kan man vara utan en fönsterlampa där helst plötsligt! hihi.
I köket sitter ett par gardiner uppe.. men jag tycker inte att det känns rätt...
Ska testa en annan variant imorgon och se om jag blir nöjd. Nu är det för mycke vitt och för lite värme, sån där härlig julvärme.
Sen har vi ett rum kvar, och jag ska se vad man ska hitta på för gardiner dit och stryka. Egentligen skulle vi behöva nya julgardiner, men inget som är prio ett i dagens läge, utan det får väntas till eventuellt nästa år.


            

Så jag vill inte påstå att vi julpyntar för fulla muggar utan gör lite lagomt.. gardiner och lite belysning bara.
Julen är ju SÅ mycket mer!! Så man är inte färdig med julbestyren bara för att fönsterpimpningen dragit igång.


Kaffet kokar..


.. Och det känns som en underbar dag!! Vaknade av att en snygg karl lägger sig bredvid mig,pussar mig och är gó! Därefter kliver jag upp och inser att jag sluppit sprungit tusen gånger på toaletten under natten för att snyta mig. Jag är fortfarande lite snuvig , men det är klart mycket bättre. Locken jag haft för öronen har även släppt en del och jag anser att både lukt och smaksinnet kommit tillbaka mer.
Jag har sovit kanonbra inatt och mår ganska bra idag.. pigg med mindre förkylning!



Nu ordnas det med frukosten medan karln är ute på promenad med lill frallan. Och jag hoppas att den positiva känslan kan hålla i sig hela dagen! För jag har verkligen haft dåliga dagar den senaste tiden. Och jag har varit sjuk på tok för länge!! Verkligen inte rekommenderat att vara hög gravid och förkyld.. eller sjuk.

Och ja.. idag är det 1 dag kvar till Bf. Hur känns det?.. Ja.. det känns som om ingenting kommer att hända. Jag försöker sluta med förhoppningarna och försöker ställa in mig på att gå till 10 December och bli igångsatt. Och jag vill varken gå så länge eller bli igångsatt.
Jag vill väcka karln ifrån sängen, eller ringa han på jobbet... eller på något sätt behöva kontakta han.. berätta för han att NU är det på gång. Klocka värkar och sen åka in tillsammans! DET vill jag. Inte få en tid för att läkarna ska sätta igång mig...


Välsignad


Med en helt galet bra vovvsing! Hur söt är hon inte när hon ligger och drar sig i sängen, längre än vad vi gör? Och hon vill alltid ligga nära en. Oavsett om man ligger i soffan eller sängen.. så nära som möjligt!!
Hur go som helst!!


              


Här vankas det ett besök så här på förmiddagen, och man är redan nu färdig.. till och med sminkad. Man behöver verkligen göra sig fin ibland. Inte för att jag direkt känner mig fin, men skönt att se ut som en vettig människa iallafall.


                            
                                     2 dagar kvar till BF


Vuxna barn


Alla har väl nån gång tänkt tanken.. TÄNK när ens egna barn är tonåringar (!). Ve och fasa! Det kommer garanterat vara en spännande period, men säkerligen väldigt svår.
Jag hoppas verkligen att jag slipper vara med om det värsta.
Alkohol... droger.. tidig graviditet...misshandel... vandalisering.. you name it!

Jag fick nyss om en flicka som är 14 år och gravid.. och gudars skymning. Jag vill inte att mitt barn ska bli mamma/pappa i så tidigt ålder. Visst.. barnet i fråga kanske är väldigt mogen. Men! Vid den åldern ser jag hellre att knodden dyker hem och uppvisar första fyllan.
Sen hur fan ska man förhålla sig gällande alkohol och allt gällande uppväxten och alla hyss som sker under ungdomsåren. Fyfan. Snacka om att behöva vara skärpt, konsekvent, överens och ha en fast åsikt vad man anser är rätt och fel.

Men man kanske inte får en liten ligist (?) man kanske får raka motsatsen.. en unge som är utstött. Ett mobbat barn. Hur fan ska man lyckas att hålla inne med ilskan man känner gentemot dom jävlarna som mobbar sin käraste ägodel?


Morgonmys


Man är redan uppe.. man är lite små trött, men att somna om nu skulle vara en omöjlighet. Välbekant sover man som en jävla åsna som gravid. Drömmer om olika tecken på att förlossningen startar och vaknar hela tiden för att om möblera denna enorma fasad. Oavsett otaliga vändningar ( som måste ske i vaket tillstånd ) så ligger man inte speciellt bra.
Det positiva idag var att klockan var omkring 06.20 när jag vaknade, vilket innebar att jag SLAPP tvinga mig själv ner i säng för att somna.

                                          

Nu sitter jag istället med en nybryggd kopp kaffe och har tänt lite ljus. Åh jag verkligen ÄLSKAR detta mörker! Och jag vet att man kan njuta av detta myset ändå fram till 8-9 tiden då ljuset börjar komma.
Tycker även att det är galet skönt att ta första promenaden med vovven innan en massa människor och bilar yrar runt på gatorna.. nu är det bara lugnt och skönt!



                                       21 dagar kvar ? 3 dagar kvar till Bf!

Dolt nummer?


Det går FET bort i min värld! Det finns inget mer irritersamt än att se Dolt nummer på displayen. Och det som nästan är ännu värre är när dolt nummer har ringt utan att lämna ett meddelande.

Nehe.. och HUR i hela fridens namn tror nissen på andra sidan att man ska veta VEM det var som sökt en?
Neä, fy fan.. svarar väldigt, väldigt sällan på sånt där.
Bästa är ju att säga ett ord på röstbrevlådan och isåfall ringer jag upp illa kvickt!

Huga


Tråkigare dag får man leta efter. Jag vet inte om jag ska däcka i soffan eller vara aktiv. Fick iallafall en bra natts sömn.. sov ändå till 20 över 10!!! Skönt.
Har hållt på och plockat lite och haft starka tankar på att inskaffa ett nytt skaft till vår mopp.
Den förra gick av mitt i action av någon anledning.. och det vore skönt att få göra riktigt rent, inte bara dammsuga. Men bilen är ändå borta på parkeringen.. vilket betyder att jag måste klä på mig, gå dit... köra på affären, handla, sätta mig i bilen, köra hem, parkera och köra hela vägen hem. Jag vet inte om jag orkar det eller ej än. Måste fundera ett slag till.

Galet.. man vet inte om man orkar eller inte orkar. Dagens ilandsproblem. Eventuellt kan det tänkas att man fraktar bort lite kartonger också.. om inte annat bör vi göra det imorgon. Vore skönt att få det gjort.
Man ska ju vila nu.. VILA VILA VILA. Men det är svårt när det är vissa saker man borde göra för att få ro i kroppen.. sen mår jag ju bättre och jag har ju bara vilat, vilat, vilat och vilat i flera dagar pga sjukdom.

Vecka 40



                                            Du är i vecka 40.
                                            Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1).
                                            Du är i 9:e kalendermånaden.
                                            Du är i trimester tre.
                                            Beräknat förlossningsdatum Mån 22 nov 2010 
                                            Du har 5 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu är man äntligen framme vid sista veckan.. ( eller det som åtminstonde ska föreställa sista veckan ). Tänk om man verkligen kunde FÅ bebisen om senast 5 dagar! Snacka om dröm! Gud vad glada vi skulle bli.
Jag har som vanligt inte några direkta besvär att klaga över, men det är tungt och jobbigt att gå. Man är ju ovanligt klumpig och kan inte göra allt man vill, så det är klart man längtar efter att få tillbaka sin ursprungliga storlek och äntligen kunna göra sånt man vill och KLARA av det samt orka det.

Dagarna har för min den ( dom senaste veckorna ) mer eller mindre gått ut på att längta och hoppats på att han ska komma...att nått ska hända. Och ju mer dagarna går ju mer längtar man och hoppas man. Innan jag lägger mig så önskar jag att jag ska vakna av smärta och inse att det är på gång!! Samtidigt så känns det som att få en bebis är så långt borta, fastän jag vet att det är så nära.
Mest troligt är det väl för att det inte händer något. Sammandragningar/ förvärkar har man haft då och då av och till i någon vecka.
Jag har märkt att han börjar lägga sig tillrätta och kanske till och med "glider neråt".. men förutom det är allt som vanligt.
Sen är jag mer svullen nu än jag varit.. känner mig som en uppblåst docka.
Och visst, värkarna kan ju komma mer eller mindre som en blixt från klarblå himmel... men det känns ändå så overkligt att det kommer att hända.

Sen är det jobbigt att längta och vilja något och veta att det KAN.. det där förbannade KAN.. komma när som helst. Samtidigt som jag vet att det kan ( återigen , K A N ) vara så att vi måste vänta ända till 10 december.
Neä, ovisshet är fan ingen bra kombination hos någon med dåligt tålamod gällande sånt här.. jag vill att saker och ting ska ske när jag vill! Men det här är ingenting jag kan styra över på något sätt... och det gör en lite lätt less och irriterad.
Och det är ju galet trist att behöva vara så nära, men på nått vis ändå långt ifrån. Det är ingen idé att planera in saker utan det känns som om man får ta dagen som den kommer.. och orken finns inte alltid. Det känns inte direkt som att jag ska vara glad för att det idag är 5 dagar kvar till BF, imorgon bara 4 dagar... eftersom det lika gärna kan vara 23 dagar kvar. Så knappt att jag vågar bli glad över att det minskas till Bf och att det närmar sig... det kan ju lika gärna vara så att det är typ 3 veckor kvar.. ingen idé att börja hurra redan nu då.. kan ju lika gärna vänta någon vecka.. eller hur?

                   Jag är även grymt nyfiken på hur allt kommer att kännas.
                   Hur kommer JAG att uppleva det som händer?
                   Hur kommer JAG hantera smärtan?
                   Hur kommer JAG att reagera på värkarna?
                   Vad kommer JAG tycka om situationen?
                   Hur lätt/jobbigt/svårt kommer JAG tycka att det är?
                   Hur ont kommer JAG tycka att det känns?
                   Hur kommer JAG att känna mig som nybliven mamma?


För välbekant hos dom flesta - gravida, icke-gravida, mammor eller barnlösa.. så får ju blivande föräldrar ( framför allt mamman) höra diverse historier om förlossningar, både bra och dåliga.. få massa tips och råd. Men man kan ju ALDRIG någonsin veta hur man själv kommer att uppleva eller reagera på situationen förrän man väl varit där.


Neä, Om jag varit less förut så är det inget emot vad jag är nu.

Fan.. längtar tills man får slänga iväg ett meddelande till familjen att:



                                                          NU JÄVLAR FÖDER VI BARN!






Sicken dag!


Idag är första dagen på en evighet som jag faktiskt gjort något! Var iväg och grattade syrran, åt tårta, drack kaffe och tjattrade.. mysigt att träffa folk igen! Var även bjuden på middag, vilket var supergott! Så jag har i princip gjort något hela dagen!  Visst nu är jag slut, mest troligt för att jag sov så förbannat dåligt inatt.. det var OMÖJLIGT att somna.. spelade ingen roll var eller hur jag låg.. om jag såg på film eller inte.. ja..
men till slut gick det! Inte många timmar dock.
Men då vet jag att natten kommer erbjuda bättre sömn, vilket förhoppningsvis resulterar i en piggare morgondag.
Förkylningen är inne på sista knäppen nu. Snuvan finns kvar, men det fortgår precis som det ska, man mår bättre och bättre!
Imorgon hoppas jag att energin finns så att jag orkar ta och städa lägenheten.. dammsugaren skulle behöva ta sig en omgång.. så hoppas, hoppas!!










Badkar...


Det måste varje gravid kvinna ha i sin besättning! Jag vet inte huuurr många gånger jag badat den senaste veckan. Visst jag har även gjort det för att " tvätta bort förkylningen" .. en taktik som inte direkt funkat.
Men jag ska ju passa på.. för när lillen väl har kommit så kommer inte tiden att ligga och njuta i ett varmt bad att finnas till en början, för att tala om att man inte får/ bör göra det direkt efter förlossningen.

Förkylningen börjar ge med sig.. jag är inte frisk- Ä N N U, men helt klart bättre.. skönt med förbättringar!
Idag har jag varit uppe från sängen och klarat mig utan alvedon. Lukt och smaksinnet är fortfarande borta.. men jag har återfått llllllliiiiiiiiiiittttee... jag kunde ana kanel lukt på gröten jag åt. Inte så givande att äta när man inte känner smaken eller lukten av maten.. men men, äta bör man!

Imorgon fyller syster år, så då ska man bege sig dit på fika på dagen och på kvällen vankas det middag! Och eftersom jag blir bättre och bättre så hoppas jag på att må ÄNNU bättre imorgon än jag gör idag.. skönt att vara vid sinnes fulla bruk iallafall.
Och hoppas på smaksinnet, för att sugen på god tårtan hon bakat.. Mm Mmm! Passa på nu för fan innan man ska bli av med alla fettokilona!!!

                                                                  6 dagar kvar till BF!!
                                       
                                                     .. i värsta fall 24 dagar tills han är här..


Inte en chans!!


Fy tusan!Kollar på 16 and pregnant och flickan mer eller mindre är tvingad att adoptera bort barnet och till slut går hon med på att göra det.
Alltså, det finns inte i min värld att göra något sådant! Tänk att gå i 9 månader och vänta och vänta för att till slut komma in på förlossningen och föda ett litet barn.. för att sen ge bort den..
Neä, usch och fy vad hemskt!

Visst det finns vissa som verkligen borde adoptera bort sina barn som inte är lämpliga.. men jag vettefan om jag anser att man är en dålig morsa bara för att man är 16 år och INTE tillsammans med pappan.

Idag fick jag veta att senast den 10 December så har vi vår bebis. EN EVIGHET HÖRRNI!!
Men det är såklart om vi blir tvungen att gå över... 18 dagar efter Bf.. shiiiiiiiiiiiiiiiiiiit.
Men vi får ju som sagt hålla tummarna.. på nått vis har jag en känsla av att den lille kommer innan veckans slut.. eller det kanske bara är dessa förhoppningar??
Men det kändes hur som helst förbaskat skönt att få ett sista datum då som sätter igång mig.
För på nått vis så är det skönt att veta att det faktiskt kommer att komma något från den här klumpiga magen.. och jag är inte bara fet och klumpig.

Barnvagn


I fredags kom momma och moffa förbi med vår barnvagn. Superfin var den! Lillen kommer att trivas bra i den! Nu har vi det vi behöver inför ankomsten och behöver inte direkt tänka på något.

                



En bröstpump skulle ju sitta på sin plats, men det inskaffar vi när lillen väl kommit.. MEN det kan bli så att det inskaffas innan också, beror lite på när han väljer att anlända.
Just nu ser jag på för tidigt födda barn och jag är ÖVERLYCKLIG över att slippa den oron!


Bli frisk..


.. Är fan inte lätt! Idag är första dagen på massor som jag inte är sängliggandes!! Helt sjukt!
Dock är jag inte frisk än, men jag mår bättre iaf. Idag ska jag iväg på Mvc och efter det återstår det vila, vila och åter vila! För det är nog inte långt kvar tills jag är frisk nu inte. Någon dag till får jag nog räkna med.
Det är galet trist att jag inte har något lukt eller smak sinne.. inte så kul att äta något... jag blev mätt, men om det smakade bra har jag ingen koll på!

Idag inskaffade jag hårfärg, och fä'rgningen kommer nog ske ikväll. Tyckte det var lägligt. För det är en del utväxt och jag vill inte behöva leva med den i en evighet. Idag är det faktiskt precis 7 dagar kvar till Bf!!
Och tänk vad underbart om den lille kunde vara med oss inom en vecka!!
Jag hoppas såklart! Men som innan är jag beredd på det mesta. Just nu vill jag bara bli helt frisk innan något sätter igång. För att föda barn och vara sjuk är ju nog ingen hit.


Men då!


Har legat och vilat mestadels av dagen, och smart nog lyckades jag somna mellan typ 6-8... hur fasen ska man då lyckas somna till natten?
Neä, de kanske inte är några problem.
Dock vaknade man som en död zoombie och kände sig precis lika kass som man gör på mornarna när man är sjuk. Nu har det hunnit "lagt sig".. men jag kruvar mig för helgen.
Det ser mörkt ut gällande madrass åkning för min del.. och leka i snön och ha det härligt. För promenaderna med lilla skruttan har inte direkt varit givande.. snarare dödande för kropp och själ.
Och visst, det kommer fler tillfällen att leka i snön, vintrarna håller ju i sig några månader, men snart är ju bebisen här också.
Sen har jag ju inga täckbyxor, men vad fasen det skulle nog gått och ordna på något vis.


Huvva.. helt död i skallen.. hängig tant..
man ska väl vila lite mer...........

Grown ups



.. Alltså den filmen är ju bara skit! Idag såg jag klart filmen, som jag tidigare försökt sett.
Vafan, dom har massor med bra skådisar med, men filmen är inge bra. Dom kunde ju gjort värsta bra komedin istället för någon typisk amerikansk smörja.



Jaja, Här finns all tid i världen att se på filmer, så det gör ingenting att jag slösade bort en och en halvtimma på filmen.


Så galet trist!


Åh det finns inge tråkigare än att vara sjuk. Speciellt inte när man måste vara själv och ta hand om sig. Man behöver någon som tycker lite synd om en, lagar mat och gör iordning te.
Idag har jag oturen att gubben skulle på utbildning innan jobbet så han försvann tidigt imorse och kommer inte ses förrän imorgon bitti.
Det är så dumt när man är sjuk... jag mår som sämst på mornarna och kvällarna.. medan jag på eftermiddagarna kan må relativt bra. Men jag vet att man ändå ska ta det lugnt, för där finns boven.. börjar man göra grejer då.. då blir man väl sjuk i en evighet. Imorse hade jag även ont i halsen.. men det värsta har försvunnit.. men jag är som en zombie.

Jag hoppas att jag mår bättre imorgon så jag kan få ut något av helgen. Helt underbart med snön!! ÄLSKAR att det är riktig snö! Visst, mer kommer att komma och fler tillfällen kommer att komma, men jag skulle vilja bege mig ut och leka i snön i helgen.. är ju lixom aningen roligare när man är ute med barn ju.
MEN jag får väl inteha några direkta förhoppningar, utan se till att bli frisk.

Lilla söta fröken fräken


Gud vad jag har varit duktig idag!! Det verkar föressten mest som att jag är sjuk i hosta och lite hängig. Var så svårt att veta hur jag mådde imorse egentligen.. men allt efter dagen gick så har jag upptäckt mina problem.
Idag hann vi med storhandling.. och gah.. jag hatar att älskart!
Det är så grymt segt att fylla vagnen med allt man behöver för att sen behöva släpa upp påsarna och i sin tur packa in allt i kyl, frys och skafferi.
Men är det inte en härlig känsla efteråt så säg!!
Underbart att ha allt hemma.. massa go saker och nyttigheter.. massa valmöjligheter när det kommer till mat och fika och ja allt!



Ikväll har jag gjort dom första matlådorna...5 stycken blev det, samt gjort hemmagjorda köttbullar. Tanken är att lite färdig mat i frysen ska underlätta då lillen kommit, eftersom man inte har den blekaste om hur dagarna kommer te sig. Så säkrast att ha lite färdig mat i frysen som bara går att värma när tiden inte finns men då hungern visar sig.
Finns orken ska jag göra lite fler matlådor imorgon.. som sagt.. enkelhet!
Och förhoppningsvis så mår jag ännu bättre imorgon, eller rent ut sagt är 100% frisk igen.


Sjukdom


Som bekant så var ju maken sjuk i veckan som var.. och han är nu frisk. Igår började jag känna mig lite hängig och gör det även idag.
Jag är inte riktigt, riktigt sjuk, men känner mig hängig, seg är lite snorig och så.. och jag vill inte riskera att bli riktigt sjuk nu när man är så nära bebisen. Visst, min barnmorska sa att naturen och kroppen brukar vara så smart att inte föda OM man skulle bli riktigt sjuk.. utan då blir man antingen sjuk innan eller efter.
Så här pumpas te med honung, ångning och ja.. alla bra sjukkurer för att undvika att bli sjuk!


Och visst.. SKULLE bebis vilja komma idag/kväll/inatt så är det inga problem.. det träningspasset skulle jag klara av!Men det är då det enda! Jag tror faktiskt att lillen har ändrat sig lite i magen.. huvudet är där det ska.. men han har vridit på sig.. så nu har han benen på höger sida och rumpen på vänster.. skönt som omväxlings skull. Jag har ju under ex antal veckor haft en rumpa upptryckt på högra revbenen, nu kan man känna en liten fossing där istället... som är bra mycket mindre och därmed mildare enligt mig.

Stök


Ida,äntligen gick vi igenom vårt förråd. Och gud vad mycket kartonger och skit man har. Som tur är har vi inte mycke bråte. Men vi var duktiga och gick igenom mycket när vi flyttade. Så vi är nog inte en av dom svenska familjerna som kan sälja saker i förrådet för 24 000 eller vad reklamen tjattrar om.
Men det är man inte ledsen för! Jag hatar att ha en massa onödigt stående överallt eller ha saker undangömda som man ändå inte kommer att använda.. så jävla onödigt.

Så nu i dagarna måste vi dra en veva till återvinningscentralen med ett fett lass av kartonger.. och sen har vi fasen bra med utrymme i förrådet.

Och när man väl var där.. såg man julsakern.. och det KLIAR i minafingrar!! Hade det inte vara för min andre hälft så hade jag dragit fram julstjärnor, strykt julgardiner och hängt upp! Julgranen.. ja.. han kan jag avvakta lite med.. men jag vill ha julmys!! Hänga apelsiner i fönstren.. ha en skål med nötter och ja.. ett lass med lussebullar i frysen! Ett pepparkakshus.. och ja.. allt som har med jul att göra!
Lussebullarna kommer iallafall anlända nu i dagarna då jag och mammsen ska slå ihop oss och baka... tur att man får hjälp med detta ( numera ) jobbiga men nödvändiga bestyr! Och för att inte tala om GODA!!!
Jag har varit så galet sugen på lussebullar nu ett tag så.. ja.. Mmmmmmm!!

Vecka 39

 

                     Du är i vecka 39.
                     Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
                     Du är i 9:e kalendermånaden.
                     Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
                     Du är i trimester tre.
                     Beräknat förlossningsdatum Mån 22 nov 2010
                     Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Usch , tror man inte att dagen skulle starta i katastrof. Usch vilken dålig start. Tur att jag har den absolut bästa mannen i hela, hela världen! Man ska inte bli upprörd och orolig för saker och ting.. men ibland är det svårt.

Om jag har påstått att jag varit less innan så är det verkligen INGET emot för vad jag är nu.. och längtar!! Sömnen är ännu värre än innan. I 2 nätter har jag mer eller mindre legat sömnlös från 1 på natten. Jag har vaknat , haft svårt att somna om.. sovit en stund och ja, cirkeln har gått runt. Och jag har inte direkt varit trött när jag vaknat heller.. så vem är inte redo för barn nu så säg;)?
Och eftersom sömnen blivit sämre så är jag mer trött på dagarna såklart.
Men livet just nu går till mesta del ut på att känna, vänta och längta efter att något ska hända.. och gå över tiden blir bara mindre och mindre aktuellt i mina ögon, MEN något man får räkna med KAN hända.. och då mina vänner.. kommer denna kvinnan inte vara speciellt glad.

                                      


                  


Vinter


Men var det inte UNDERBART att vakna idag så säg!!
Alldeles vitt ute och tacka gud att snön fortfarande är kvar!! Det är så galet mysigt och jag får ny energi.. snart är det jul! Och snart kan man ta på sig vinterkläder och plumsa runt i snön!

Nu sitter man här med tända ljus.. Mmm luktar underbart!! Älskar verkligen lukt ljus och ljus ifrån ljuspartyn- Gah!! Det är orgasm för alla sinnen! Så fastän mörkret inte riktigt fallit så är några ljus tända.. och jag skulle egentligen vilja dra en veva med dammsugaren.. men vet inte om jag riktigt har lusten för tillfället.

Karln sitter och kikar på fotboll... nått som inte hör till mina sysslor. Jag och sport går bara hand i hand om jag har en stor skål chips och någon kall.. annars kan skitet bli begravd från min åsyn.
Visst är det bra att dela intressen med den man älskar, men det är lika viktigt att ha egna sysslor/ intressen man kan ägna sig åt.. och sport ja.. visst en NHL match live eller annat annorlunda kan även en icke-sport-fantast som jag gå med på och klart jag skulle skrika och ha skoj.. men i sin helhet är sport något som inte riktigt faller mig i smaken.

Snart ska man få sig lite besök också!

Sen GÅÅÅRRR de inge annat än att längta och vänta och längta och vänta tills nått ska hända! Fan.. jag vill ha ut bebis! Jag vet att vi inte gått 40 veckor än. men vatusan..vi är ju redo för han!


Fet röv och dubbelhaka


Är något man får räkna med som gravid. Och fastän jag ibland kan få för mig att klaga på dom förbaskade fläskbomberna så gör det inget. Igår kände jag mig som en val.. men.. suget efter glass var oövervinnligt!! Det slutade med 2 stora skålar. Och hur mådde samvetet?
BRA! Inga skuldkänslor what so ever! Och det är just för att jag är gravid.
Jag har minsann tagit till mig om människors råd.. men jag har lyssnat på min kropp vad den eftersträvar och ätit tammefan vad jag vill, när jag vill!

Nu är det bara fåtal veckor kvar, om bebis kommer inom beräknad så är det bara 2 veckor och 3 dagar kvar.
Och efter det då är det slut med att leva som man vill!! Inga högar med glass och strössel, INGET chips mitt i veckan, och verkligen inte mitt på dagen!
Neä, då börjar ett helt vanligt liv igen.. som därefter ska övergå till att bli sig själv igen.. ojoj.. HUR ska man få den orken att bli sig själv?

Jo, men den finns. Jag är så galet sugen på att göra saker.. saker jag inte kan, bör eller orkar nu som gravid. Så när bebis väl kommit ut så kommer jag verkligen vara redo.
Men vad läskigt att bli av med fetmagen.. hihi.. att man ska få tillbaka en mage som inte är stor, hård och rund. Jisses!

Neä, nu ska man la ta och förbereda sig, för idag är det kalas som står på agendan och innan man beger sig är det BARNENS HUS som gäller!!

Mvc



Gud så lugn man blir efter man varit på möte med barnmorskan. Dock har jag ingenting att vara orolig för.. men man är väl det ibland ändå.. det hör lixom till.
Allt såg som vanligt bra ut.. alla värden osv är precis som dom ska! Nu verkar vågen stannat av.. inga fler kilon på den sen senaste gången.

Idag är mannen fortfarande sjuk och jag tar hand om stackaren och pumpar i han the och honung, varm mjölk och honung.. ja ni vet .. allt sånt där snusk som är så förbaskat äckligt men galet bra för sjuklingar...
och det värsta han vet, superkuren!! Men... här hemma är det jag som bestämmer.. och han vill bli frisk och jag vill också att han ska må bra såklart!.. Så han får lyda hihi.

Imorgon ska man iväg på kalas igen, roligt roligt! Helt sjukt hur fort åren går.. 2 år ska den där lilla flickan bli!

Neä, nu ska jag ta och trixa och fixa lite innan fredagsmyset äger rum!

Så är det..



Jag har världens bästa familj!!

Oline..

..Får inte dela födelsedag med lillkillen..
Men idag blir hon ju stora tjejen, 3 år!
Har du så galet fina kort på flickan som mammsen hennes ska få skåda idag när de kommer och gör en visit hos mig!









In my head, tralalala!


Oj vad dagen går fort alltså!! Har iofs lyxat till dagen/ eftermiddagen med pannkakor, massor av simpsons i soffan och sömn. Så det kanske inte är såå konstigt att dagen bara rullat iväg.
Har dock hunnit boka tid med banken igen... åh underbart att äga lägenhet alltså. På ett år så har värdet gått upp.. och det är ju bara en värdering.. skulle man sälja.. ja.. då kan man lägga till en hel drös med siffror.

Den här veckan har maken lov, vilket innebär att jag har han varje kväll hela veckan!Han som annars alltid jobbar kvällar.. så här snackas det lyx mina vänner!
Idag är det för övrigt exakt 3 veckor kvar till BF!! Så det är nära, men i min värld går allt i slowmo. Jag har varit gravid i en evighet. Så här längtas det extra mycket nu när man vet att man är så nära. Men jag tycker det är galet jobbigt att inte veta när det sker... fast det kanske skulle vara jobbigare?
Ingen aning... men mina dagar går ut på att känna, vänta och längta på att något ska hända. Visst har jag ett rikt och givande liv för tillfället;)? Föressten, nu har jag en deoderant jag kan använda utan att spy! Yey!

Doh doh!

sjunger ljudligt
Vilken bra dag! Jag hade faktiskt tänk att jag skulle kliva upp tidigt och bege mig till föräldrarna, men ja... det blev ju ganska tidigt iallafall. Vaknade 8, packade iordning macka och hundmaten och begav mig dit.. där jag nu sitter.
Mina plikter är mer eller mindre gjorda men jag blir kvar ett tag till. Har ju ingen stress idag direkt.
Jag tror att jag har en lugn vecka att se fram emot.. men det behövs!
I helgen var vi ju i stugan med katterna.. och fy och tvi.. galet gossjuka var dom små änglarna!! Världens bästa kissemissar! Men fan vilken jobbig helg.. usch, man andas som en uppblåst ko, näsan rinner och det kliades överallt.
Jag tror nästan allergier blir värre om man inte utsätts för dom... haha!
Det var ju en gång.. ändå fram till kanske 15 års ålder som jag levde med katterna.. och visst, ibland kunde det klia i ögonen men sen när man väl flyttade till eget utan katt så var det verkligen befriande. Och nu tycker jag att det är värre än vad det var då.
Sen är det ju liiite mitt fel också.. för det blir värre om jag tar i dom och gosar.. men hallå människor..
MAN MÅSTE JU VISA DOM SMÅ SÖTNÖTARNA KÄRLEK!!

RSS 2.0